Monte Napoloene-skjorter er et av de førsteklasses italienske skjortedesignproduktene, laget både av hender og maskin, og representerer luksusnivået i skjorte-couture for menn.

Vår mange års erfaring fra italiensk håndverk utfører vi for å levere dine best tilpassede skjorter.
Vi kan gi deg små detaljer som viser hvordan vi setter standarden vår:

Fine sting

Vi bruker tynnere og finere Coat Epic-tråder for å gi sømmene våre jevnere spor og øke antall sting per cm/ tomme. Ved å se på sømmene kan du se om det er en high-end eller en billig skjorte som er laget av stingene.

Sidesøm 1 mm

Vi setter sidesømmen vår med 1 mm søm. Rengjør på overflaten og under. Vi tror en sterk søm på 1 mm vil se sterkere og ren ut. Jeg kan fortsatt holde skjorten trang når du har den på.

Fusing

Mange vet kanskje ikke dette, men sammensmelting er noe av det viktigste å lage skjortene. Spesielt området for en skjortekrage og mansjett. Vi bruker en av verdens beste fikseringsmaskiner fra Tyskland; Veit Kannegeiser Press 1000mm for å gi det beste utseendet til kragen og mansjetten. Unik fra enhver annen smeltemaskin – den har en kjøleprosess etter varme, som vil gi mellomfôret bedre grep på stoffene også. Fordi du ikke vil ha “boblen” under mansjetten og kragen etter noen få vask. Derfor må du vite hvordan du kombinerer interlining- og fusermaskinen riktig.

Kragestativ fusing

Vi smelter sammen kragen på utsiden, og viser en fin og ren utvendig krage, som gir en mykere håndfølelse. Dette er en ny smeltestil ettersom en moderne smart fritidsskjorte krever at kragene er myke og har et naturlig stoffutseende.

Knappomslag og varmeforsegling

For å garantere at knappene våre aldri faller av skjortene dine – bruker vi en av de mest høyteknologiske MMS-knapppakker og -forseglingsmaskiner fra Storbritannia. Den sikrer festene til knappen din, og samtidig lett for brukere å knipse i skjortene, eller knappe opp.

 

 

Her gir vi den definitive oversikten over de forskjellige typene stoffer som vanligvis brukes i skjorter. Ved å forstå hva de forskjellige vevningene betyr for et stoff, kan du være sikker på å finne det ideelle skjortestoffet for dine behov.

Twill

Twill-stoffer er lett gjenkjennelige fordi de vil vise diagonal veving eller tekstur. Den diagonale effekten kan variere fra veldig fin, subtil kypert til mye større keiser- eller kavaleristiller. Twills vil nesten alltid ha litt glans, selv om graden kan avhenge av veving, farge og bomull som brukes. Twill er en ekstremt tett veving, som kan komme i ekstremt høye trådtall, hvorav noen kan forveksles med silke. På grunn av den diagonale teksturen er twill litt mykere enn bredduk og vil drapere lettere. Twill vil ikke gi deg det samme “skarpe” utseendet som nypresset bredduk kan, men det er relativt enkelt å stryke og motstandsdyktig mot rynker.

Dobby

Dobby (som er veldig lik Jacquard, men teknisk forskjellig) kan variere mye. Noen versjoner er ganske like bredduk når det gjelder tykkelse og vekt, mens andre kan være tykkere eller vevd for å nesten se ut som twill. Mange dobby stoffer har striper vevd inn i dem, selv om noen er solide farger. De solide fargene har en tendens til å ha en svak stripe eller prikkede mønstre vevd i samme farge som bunnduken.

Flanell

En høst/vinter favoritt. Flanell er varme, uklare stoffer som oftest er børstet twill eller børstet poplin-stoffer. Mens de oftest er 100 % bomull, kan de noen ganger komme i bomull/ull, og til og med bomull/kashmirblandinger for ekstra varme. Vanligvis laget i tykkere vev, er dette desidert uformelle stoffer som er flotte for kaldt vær.

Melange

Melange stoffer kan komme i alle slags veving – poplin, twill, royal oxford, etc – og er vevd med flerfarget garn. Hvert garn vil bli farget på denne måten, oftest med 2-3 subtilitets forskjellige nyanser. Disse unike garnene kan bidra til å oppnå et lynget, med vilje inkonsekvent, noe organisk utseende. Melerte stoffer er annerledes enn Mouline-stoffer, ettersom Mouline-stoffer er laget av konsekvente enfargede garn som er tvunnet sammen for å oppnå et flerfarget utseende.

Oxford klut

Oxford Cloth er veldig lik pinpoint oxford, bortsett fra at den bruker en litt tyngre tråd og løsere vev. Den har en litt grovere tekstur, men er mer slitesterk enn de fleste stoffer. Den er sammensatt av en symmetrisk kurvveve der ett garn kan krysse to garn. Opprinnelig utviklet for sportsklær, så det er det minst kledelige, og (i noen kretser) ikke ansett som passende for kontor- eller formell bruk. Oxford-stoff har alltid vært en stift i tradisjonelle amerikanske poloskjorter med knapper. Den kan brukes lett krøllete rett fra tørketrommelen og ser fortsatt bra ut.

Sildebein

Fiskebeinsskjorter er populære, mer teksturerte skjorter for både kjole og fritidsklær. Fiskebein er i hovedsak en twill som speiles når den veves for å skape den typen chevron, “V-formet” utseende. Stoffets navn kommer fra dets likhet med beinene til en sildefisk.

Sengetøy

Linstoff er utrolig pustende og, som seersucker, vanligvis laget for å brukes i varmt klima. Lin er laget av fiber fra linplanten, og kan være svært arbeidskrevende å produsere. Vanligvis vil lin være mer løst vevd og renere enn de fleste bomullsskjorter, og har en veldig unik tørr hånd som er ulik bomull. Lin har også en tendens til å krølle lettere enn bomull og føles generelt mye mer avslappet på grunn av dette. Selv om vi elsker utseendet og følelsen til lin, foretrekker noen skjorter i blanding av bomull/lin, da du kan oppnå mye av kjøligheten til en linskjorte samtidig som du reduserer rynking.

Poplin

Poplin er så lik Broadcloth at vi bestemte oss for ikke å skille mellom de to i stoffbeskrivelsene våre. For alle praktiske formål kan du sidestille de to. De er begge et vanlig vevd stoff som kommer til å være ganske tynt, glatt og flatt. Når det er sagt, teknisk sett er Poplin annerledes enn Broadcloth ved at Poplins kan ha forskjellig vekt på garn i renningen og veften, mens breddukene vil ha en symmetrisk konstruksjon. For eksempel kan bredduker være 100/2×100/2 (som betyr 100s to-lags i renningen og veften), mens en poplin kan være 100/2×60/1 (som betyr 100s to-lags i renningen og 60s enkelt- lag i innslaget).

Oxford klut

Oxford Cloth er veldig lik pinpoint oxford, bortsett fra at den bruker en litt tyngre tråd og løsere vev. Den har en litt grovere tekstur, men er mer slitesterk enn de fleste stoffer. Den er sammensatt av en symmetrisk kurvveve der ett garn kan krysse to garn. Opprinnelig utviklet for sportsklær, så det er det minst kledelige, og (i noen kretser) ikke ansett som passende for kontor- eller formell bruk. Oxford-stoff har alltid vært en stift i tradisjonelle amerikanske poloskjorter med knapper. Den kan bæres litt krøllete rett fra tørketrommelen og ser fortsatt bra ut.

Bestem Oxford

Pinpoint (også referert til som pinpoint oxford) har samme veving som oxford-duk, selv om den bruker et finere garn og tettere veving. Den er mer formell enn Oxford-duk, men mindre formell enn bredduk eller twill. Tenk på dem som flotte hverdagsarbeidsskjorter, men ikke nødvendigvis den første anbefalingen for spesielle arrangementer. Pinpoint-stoffer er vanligvis ikke gjennomsiktige og er litt tyngre og tykkere enn bredduker. På grunn av deres tyngre konstruksjon, er pinpoints ganske slitesterke stoffer. Velg en twill eller bredduk hvis du leter etter en formell skjorte.

Denim

Vi kjenner alle denim som stoffet i jeansene våre. Men konstruksjonsmessig er denim et twillstoff. En solid, muligens grovere twill ofte farget med indigo. For det meste, når det kommer til denimskjorter, vil du stort sett finne mye mykere, lettere versjoner av stoffet enn det jeansene dine er laget av. Denimskjorter kan komme i mange former, men har generelt en annen farge på innsiden enn utsiden.

Egyptisk, Sea Island og amerikansk Supima Cotton

Når du hører om egyptisk, Sea Island- eller amerikansk Supima-bomull, bør du vite at dette ikke refererer til typen vev, men til typen bomull som brukes til å lage vevingen. For praktiske formål er Pima-bomull, Sea Island og egyptisk bomull alle bomull som kommer fra opprinnelig samme plante: Gossypium Barbadense. Disse er mer ønskelige bomull fordi de vanligvis er “ekstra lang stiftlengde” bomull (lengde større enn 1 3/8″), som gjør at de kan spinnes til finere, sterkere garn.

Alle tre av disse bomullene blir vanligvis sett på som eksklusive, luksuriøse råvarer. Egyptisk og amerikansk Pima vil være den lettest tilgjengelige, mens Sea Island-bomull er kjent for å være utrolig sjelden. Ofte vil amerikansk Pima være vevd inn i stoffer av litt lavere kvalitet enn egyptisk da den ikke er like ren for fiber, til tross for at den har lignende stiftlengder.

Det er også en berømt, sjelden form for egyptisk bomull kalt “Giza 45” som er spesielt brukt til noen av verdens fineste skjortestoffer – spesielt Thomas Mason Goldline-stoffer. Dette er en meget anerkjent form for bomull som finnes i en bestemt del av Nildeltaet, som kan veves for å produsere utrolig fine, men sterke garn. Stoff laget av Giza 45-bomull har en tendens til å ikke brytes ned over tid så mye som annen egyptisk eller amerikansk Pima-bomull.

Sea Island Cotton står for bare 0,0004 % av tilgjengelig bomull, og er den sjeldneste i verden. Det som gjør Sea Island Cotton så ettertraktet, er dens unike kombinasjon av egenskaper: ekstra lang stiftlengde, bemerkelsesverdig fiberstyrke, utrolig jevn vekst og en betydelig lysstyrke i fargen.

Mens andre high-end skjortebomuller som egyptisk bomull og amerikansk Supima kan skilte med ekstra lang stiftlengde over 1 3/8″, er det Sea Island Cottons holdbarhet, konsistens, livlige farge og silkeaktige glans som gjør den forskjellig fra disse. Ensartetheten, styrken og “hårløsheten” til fiberen gjør at stoffet vevd av det kan vare utrolig lenge, og faktisk blir jevnere hver gang de blir vasket.

Den beste Sea Island Cotton kommer fra Barbados fordi det utrolig jevne, fuktige klimaet på øya gjør at bomullsplantene kan vokse på en jevn måte gjennom hele året. Bomullen på Barbados er også plukket for hånd for å sikre høyeste kvalitetsnivå.
Gjør saken litt forvirrende, det er varemerker arkivert rundt navnene “Sea Island” og “Supima”. Hold øye med «Certified Sea Island Cotton» vs. «Sea Island Quality», da bare førstnevnte vil være autentisk og det er noe vi ofte ser på markedet.

Two Ply vs Single Ply

Ply er hvor mange garn som er tvunnet sammen for å lage en enkelt tråd. Skjortestoffer er oftest to- eller enkeltlags. To-lag betyr at to garn tvinnes sammen for å lage en enkelt tråd som deretter veves inn i stoffet. (Merk at dette ikke er som tolags toalettpapir!). To-lags stoffer er generelt overlegne enkeltlags stoffer i deres holdbarhet. Trelags stoffer er sjeldne, men kan finnes av og til.

 

 

 

Når det gjelder å se best ut, vil en standard skjorte ganske enkelt ikke kutte den. I virkeligheten kommer de beste skjortene du noen gang vil ta på deg fra en skjorteprodusent eller skredder. Til syvende og sist er det ingenting som vil passe eller føles bedre enn en annen hud laget nøyaktig for din egen unike kroppsform. Jada, det kommer ofte til å koste mer, men tenk på verdien du får tilbake.

 

 

Why should you consider to tailor your shirts? - Monte Napoleone

Vanskelig å finne en skjorte med riktig ermelengde?

Vi kommer alle i ulik form og høy. Så hvis du er en av dem som sliter med å finne riktig ermelengde bør du vite at vi er her for å tilby alle våre kunder en gratis skreddersydd skjortelengde og ermelengde. Men du kan bare få dette tilbudet gjennom vår netthandelsside.

Hvordan måle lengden på skjorteermene?

 

Med armene hengende avslappet langs sidene og mansjettene på skjorten oppknappet, skal ermene komme ned til midten av håndbaken (eller den første knoken på tommelen). Eller, hvis du har en skjorte i riktig lengde, kan du også måle den. Vennligst se på vårt bildeeksempel.

 

 

Sleeve length

 

Å være moderne betyr ikke å leve nået. Man må tolke og studere historie og drive forskning ustanselig, inspirert av design og spiss. Mote er tradisjon, men det er også oppfinnelse og eksperimentering, samtidig som man respekterer de uerstattelige verdiene, som gjorde Monte herreklær elegant.